Puding de paine cu caramel

de sandytza in Dulciuri, 19 Iun 2009 | 11412 vizualizari

 

Stiu suna ciudat si mie mi s-a parut dar nu se compara cu gustul . De cate ori v-a ramas in casa paine , s-a invechit si ati aruncat-o? Ei uite un desert unde putem folosi acea paine de ieri alaltaieri :). Va pun aici reteta de la portia intreaga desi eu am facut doar jumatate.Data viitoare o fac si eu intreaga garantat.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr miez de paine
  • 800 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • Caramel
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puding de paine cu caramel:

Se sfarma tot miezul de paine si se pune intr-un bol. Se adauga pe rand restul ingredientelor si se amesteca bine cu blender pana nu se mai vede miezul de paine.

Eu am adaugat si niste stafide dar asta e la alegere
Intr-o forma de flan sau o tava care nu lasa sa curga din ea, se pune caramelul facut daca vreti separat sau sepoate face chiar in tava respectiva, si se acopera bine fundul si peretii tavii. Se toarna amestecul perparat si se pune intr-o oala in bain marie.
Se baga la cuptor la 250 grade timp de o ora. Se scoate se lasa la racit si se intoarce cu capul in jos pe un platou. Se orneaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Puding de paine cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat