Pudding cu mere si sos caramel

de laylalala in Torturi, 29 Apr 2010 | 9348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pudding
  • 175 gr unt moale
  • 4 mere, curatate de coaja si cotor, apoi taiate cubulete
  • 130 gr zahar 
  • 50 gr nuci, prajite si tocate mare
  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita praf de copt
  • Pentru sos caramel
  • 175 gr zahar
  • 100 gr unt, topit
  • 200 gr smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pudding cu mere si sos caramel:

Topeste 25 gr unt intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se caramelizeaza merele.Lasa amestecul sa se raceasca, apoi inglobeaza nucile.

Pentru sos, caramelizeaza zaharul, apoi adauga untul topit si smantana si amesteca bine.Lasa sosul sa mai fiarba 2 minute apoi pune-l deoparte.

Torna amestecul cu mere intr-un vas cu capacitatea de 1.5 LToarna deasupra o treime din sosul caramel, apoi pune totul deoparte.
Intr-un vas, bate untul si zaharul ramas pana ce devine cremos. Adauga ouale,cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.Amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi inglobeaz-o in amestecul cu unt.Toarna amestecul obtinut peste merele din vas si niveleaza suprafata acestuia.Acopera vasul cu o foaie de copt, apoi cu una de aluminiu si lega-le bine cu o ata mai groasa, apoi taie excesul de foaie de copt si aluminiu.Aseaza vasul intr-o cratita mare si toarna in cratita apa fiarta pana ce ajunge la jumatatea vasului.Acopera cratita cu un capac si pune-o pe foc mic.Lasa puddingul sa fiarba timp de 1h 30 minute, adaugand apa daca mai este nevoie.

Lasa puddingul sa stea 2 minute inainte de a-l intoarce pe o farfurie si serveste-l cu restul de sos caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding cu mere si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort red velvet sau catifea rosie