Profiterol la minut

de adasev12 in Dulciuri, 30 Sep 2010 | 9310 vizualizari

 

i-am zis la minut fiindca este varianta mea simpla care se preegateste f repede, fiindca sunt ingrediente semipreparate...pt situatii de urgenta!!!
am si o reteta mai complicata, cu toate ingredientele facute inc asa...dar aceasta altadata!

 

INGREDIENTE

  • 12 bigne-uri cumparate de la supermarket
  • 1 cutie crema de vanilie cu aroma de lamaie, cu preparare la rece
  • 200 frisca lichida
  • inghetata ( de data aceasta am avut alba, fior di latte)
  • sos de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol la minut:

se prepara crema la rece, cu lapte de la frigider, conform instructiunilor.( se paote folosi orice tip de crema doriti). eu am luat cu preparare la rece ca sa fie mai rapida.

frisca se bate bine. fiindca am avut inghetata alba, m-am gandit ca n-o sa dea bine sa fie cam totul alb, asa ca am luat frisca si am impartit-o in doua boluri. intr-unul am adaugat o lg de dulceata rosie ( eu am avut de coacaze rosii) si in celalalt am pus un kiwi zdrobit fff bine. le-am mai mixat putin sa se omogenizeze si mi-a rezultat un bol de frisca roz si unu spre verde...credeam ca o sa fie chiar verde, dar m-am inselat...oricum a fost improvizatie de moment.

sosul de ciocolata l-am facut dintr-o ciocolata topita cu 50 g margarina ( eu nu pun unt la sos de ciocolata ) si un paharel de lapte. dupa ce s-a racit s-a intarit destul de mult, asa ca am mai adaugat lapte cat sa se subtieze suficient pt a se prezenta ca un sos.

asamblarea am facut-o asa: in bol a pus intai frisca verzuie, apoi cate trei bigne-uri, apoi inghetata repartizata frumos peste bigne-uri si paoi frisca roz. deasupra sosul de ciocolata.

P.S. ma gandeam ca ar fi mers frumos sa pun si doua sticks-uri de la kinder bueno...dar cum n-aveam la indemana si trebuia sa o servesc...asta e! ramane pe data viitoare.... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol la minut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]