Înghetata de caramel
pt decor:
GOGOSELE:Se  pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in  primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune  inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste  intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua).
Se pun  ouale intregi, unul cate unul. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a  incorporat bine. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta  cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in  tava. Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa. Se  da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: NU  DESCHIDETI SUB NICI O FORMA CUPTORUL IN PRIMELE 10-15 MINUTE, PENTRU CA  RISCATI CA MINUNATIILE SA SE PLEOSTEASCA!!
Se  pregateste crema conform instructiunilor de pe plic  si se umplu gogoselele dupa ce le taiem cate un capacel.
INGHETATA:SURSA
Se pune zaharul la caramelizat(cînd este  topit si are o culoare bruna)..se ia vasul de pe foc,si se stinge  caramelul cu lapte(folositi o oala încapatoare..la stins se umfla .Se  pune vasul inapoi pe foc slab de tot,si se amesteca,pîna caramelul se  omogenizeaza cu laptele.Se lasa la racit/complet/între timp,"tocam"  ciocolata..cubulete/bucatele
Se bate frisca cu lingura de zahar pudra,apoi se amesteca cu  caramelul.augam bucatelele de ciocolata..amestecam,si dam la congelator  cateva ore.
In cupe se pun 2-3 gogosele umplute cu crema,peste globuri de inghetata dupa preferinta si la sfarsit ornam cu frisca,caramel/ciocolata topita si dam la frigider.