Prepelite cu ciuperci de padure

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2011 | 7349 vizualizari

 

Va prezint acest platou care se incadreaza foarte bine la felul principal , este usor de realizat si de efect. Am ales de aceasta data sa combin prepelitele care sunt ele insele aromate si fragede cu ciupercile de padure care au de asemenea o textura placuta si o aroma aparte : rezultatul excelent

 

INGREDIENTE

Pentru 2 portii aveti nevoie de

  • 2 prepelite
  • o lingura de ulei de masline ( dupa cum vedeti sunt zgarcita cu grasimile ) ,
  • 400 grame de amestec de ciuperci de padure ( congelate am folosit eu ),
  • un morcov,
  • 50 ml apa,
  • 100 ml vin alb,
  • sare, piper,
  • boia,
  • patrunjel verde la final.  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu ciuperci de padure:

  Ciupercile de padure au o calitate extraordinara si isi merita pretul zic eu, datorita faptului ca adaugate si in cantitate mica schimba complet gustul si induc o aroma aparte care te cucereste. Am pus intr-un vas de fonta uleiul si prepelitele condimentate cu sare, piper si boia si le-am lasat sa se rumeneasca putin. Am adaugat apoi ciupercile , apa si vinul .

   Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc foarte mic, intorcand prepelitele din cand in cand . Dupa 10 minute adaugam morcovul taiat rondele si lasam sa mijoteje incet in continuare inca 20-30 de minute.

 Daca este cazul mai adaugam cate putina apa  pana  cand sunt bine patrunse si prepelite si ciupercile au textura dorita. La final lasam sa scada apa , sosul va avea o textura bine inchegata de la ciuperci. Se servesc calde cu patrunjel proaspat taiat mai grosier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

COMENTARII (40)

Sylvia 1

24.02.2011, 19:45

Scuze, nu am fost atenta, in Italia ar trebui sa gasesti prepelite la magazinele mari gen Cora habar nu am cum se numesc , eu in talia nu am fost decat in vacante in statiuni mici si nu am dat peste asa ceva. Sau merita intrebat la un magazin de carne, eu asa as face , pupici.

Sylvia 1

24.02.2011, 19:55

Stefania eu locuiesc in Franta dar informatia ta ar fi foarte binevenita. Daca vrei intra pe pagina mea de facebook http://www.facebook.com/bucataria.sylviei#!/bucataria.sylviei si scrie despre asta, in ce oras esti si unde ai putea face livrari?

adry88 1

23.05.2011, 21:27

ce interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vin