Pranz brasovean

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 10 Mar 2013 | 6597 vizualizari

 

Un pranz traditiona brasovean: bulz, carnati si ghebe murate. Am folosit o branza buna de capra si mamaliguta. Recomand carnati langa bulz, de data aceasta am avut carnaciori din carne de curcan. Si nu cele din urma ,,ghebe murate", o delicatese, o bunatate ce uneste toate aromele din ,,pranzul brasovean".

 

INGREDIENTE

  • Bulz:
  • 1 l apa
  • 400 g malai
  • 300 g branza de capra (branza burduf)
  • 1 lingurita sare
  • untura sau ulei in care prajim carnatii
  • 500 g carnati picanti din carne de curcan (carnati de porc)
  • ghebe murate (ciuperci murate diverse sortimente)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pranz brasovean:

Bulz:

Punem apa la fiert impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai. Dupa cateva minute, cand apa a inceput sa clocoteasca, se toarna malai putin (doua maini) si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugam restul de malai. Daca mamaliga este prea moale se mai adauga malai, amestecandu-se intr-una. Timp de fierbere: 5 minute in amestec continuu.

Punem intr-o craticioara putina untura de casa sau grasime in care am prajit carnatii, punem un strat de mamaliga, apoi punem un strat de branza maruntita, urmeaza mamaliga si branza. Punem bulzul pentru 10 minute in cuptor.

Prajim carnatii. Pregatim pe un platou o portie de bulz, carnati prajiti si ghebe murate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pranz brasovean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (24)

laura_n 1

11.03.2013, 13:12

numai bunaciuni ai adus

Panacris 1

09.09.2013, 06:30

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:06

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]