Prăjiură cu dulceaţă şi fulgi de ovăz

de Ade200 in Prajituri, 29 Iun 2013 | 5607 vizualizari

 

Uite o rețetă rapidă cu ce ai prin casă. E bună la ceai, la o cafea...

 

INGREDIENTE

  • 600 ml de făină
  • 600 ml de dulceaţă
  • 300 ml de fulgi de ovăz
  • 100 g de unt
  • 3 ouă
  • 100-150 g de zahăr brun
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjiură cu dulceaţă şi fulgi de ovăz:

Se preîncălzeste cuptorul la 180 de grade.

Se amestecă untul lăsat la temperatura camerei cu zahărul, apoi cu ouăle. Se poate folosi mixerul. se adaugă faina amestecată cu praful de copt şi jumătate din dulceaţă. Se pun şi fulgii şi restul de dulceaţă. eu am pus 3 feluri de dulceaţă şi puţin sirop de vişine, daca dulceaţa nu e suficient de moale să încorporeze făina şi fulgii.

Se unge o tavă cu unt şi faină sau se pune hârtie de copt.

se coace cam 35 de minute(la cuptorul meu a fost mai mult) pâna se rumeneşte deasupra.

TIPS-URI

1

Se măsoară cu o cană gradată, la partea unde scrie "lichide".

2

Zahărul se pune şi în funcţie de cât e de dulce gemul, dulceaţa; ale mele au fost mai acrişoare şi am pus 100 g de zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiură cu dulceaţă şi fulgi de ovăz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si gem de afine