Un fel de fulgi de nea mai fini sa zic asa...Sunt atat de delicati incat se topesc in gura si te cuceresc de la prima inghititura :X
Blat:
Crema:
Glazura/decor:
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga-le peste albusuri.
Amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt si cerne-le in prealabil.
Adauga lingura cu lingura mixul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.
Tapeteaza o tava (24 cm ) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)
Amesteca budinca de capsuni cu zaharul si laptele fierbinte.
Pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa apoi lasa-l la racit.
Mixeaza untul moale la temperatura camerei cu esenta de vanilie apoi adauga lingura cu lingura din budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indeparteaza marginile apoi taie blatul in cubulete mici de cca 3 cm .
Fiecare cubulet taie-l in doua pe orizontala si umple-l cu un strat fin de crema.
Unge si marginile cu crema apoi tavaleste-le prin nuca de cocos.
Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi adauga colorantul roz.
Pune cate o lingurita de glazura pe fiecare patratel apoi baga la frigider peste noapte.