Nu stiu daca v-am povestit, dar am o pasiune pentru ceai, in special pentru cel rosu. Am constatat ca din ingrediente putine si simple poate iesi ceva deosebit de gustos. Va spun sincer ca nu ma puteam abtine sa nu mananc toate prajiturelele. :">
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand acesta se dizolva complet.
4. Inglobeaza in albusurile spuma galbenusurile mixand 30-60 secunde. Adauga untul topit si racorit si mixeaza pana la incorporare.
5. Cerne faina in compozitie si inglobeaz-o usor, prin miscari de sus in jos, cu ajutorul unei spatule.
6. Adauga ceaiul rosu si inglobeaza-l usor.
7. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15minute, sau pana trece testul scobitorii.
8. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa blatul sa se reaceasca complet apoi taie-l in patrate sau cercuri micute (de 5 cm).
9. Pentru decor mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Pune-o intr-un pos cu varf stea inchis si orneaza fiecare prajiturica.
S-aveti pofta!