Prajiturele cu caise si ciocolata

de AndreeaJ in Prajituri, 8 Iun 2011 | 14480 vizualizari

 

Este o prajitura cu gust sublim de caise, un gust acrisor dar si dulce in acelasi timp, parfumat si tare delicat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 200g zahar
  • 300 g frisca lichida
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1/2 pliculet granule de gelatina
  • 1 pachet foi pandispan de cacao
  • 200g ciocolata neagra+3 linguri smantana lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu caise si ciocolata:

Am pus un vas cu 2 litri de apa la fiert, am ales cele mai frumoase caise, le-am spalat, cand apa a fiert, am pus caisele in aceasta apa si le-am lasat 5 minute, apoi le-am trecut printr-un jet de apa rece.

In felul acesta caisele s-au curatat foarte frumos de coaja. Le-am scos samburii si apoi le-am pus intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul, le-am lasat sa fiarba impreuna 15 minute pana s-a format un fel de gem lichid.

Caisele si-au lasat destul de multa apa asa ca am scurs un pic gemul format, reducand astfel cantitatea de lichid; pentru a obtine o constistenta uniform. Le-am mixat 3 minute cu mixerul la turatie maxima, am adaugat zaharul vanilat.

Gelatina am hidratat-o intr-o lingura de apa si am adaugat-o si pe ea piureului obtinut care inca era cald.(daca intre timp se raceste, puteti reaseza craticioara pe foc dar numai putin, sa nu fiarba!, astfel incat gelatina inmuiata sa se poata dizolva uniform.)

Am lasat amestecul la racit si am mixat foarte bine frisca. Dupa ce piureul de caise s-a racit bine de tot, l-am adaugat incet peste frisca si am obtinut o crema de o culoare tare frumoasa!

Pe o bucata de staniol am pus prima foaie de cacao, si am pus peste ea primul strat de crema, din nou foaie de cacao si din nou crema, pana am terminat toate foile.

Din ciocolata si smantana  am format o glazura pe care am turnat-o peste toata prajitura. Am dat totul la frigider pentru 2 ore si apoi am taiat mici bucatele

Am decorat prajiturelele cu cate un strop de crema ramasa si cate o bucata mica de caisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras