Prajitura "Zi si noapte"

de Julie in Prajituri, 29 Apr 2010 | 19855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua, 
  • o cana + 14 linguri cu zahar
  • un pachet margarina
  • 3 linguri cu cacao
  • un praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • o esenta de rom
  • faina
  • cateva linguri cu gem acrisor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Zi si noapte":

Se bat bine 6 galbenusuri cu o cana de zahar, se adauga margarina si se amesteca bine.Se pun apoi cele 3 linguri cu cacao,praful de copt,esenta si 5-6 linguri cu faina ,atat cat sa iasa o compozitie ca de chec. Se coace aprox. 25 min.

In timp ce se coace se bat bine 6 albusuri cu cele 14 linguri de zahar si cu esenta de rom.

Cand este aproape gata se scoate din cuptor se unge cu gem si se pune deasupra bezeaua.Se mai da la cuptor 5-10 minute pana se intareste albusul.

Deasupra se poate cerne cacao,scortisoara sau se rade ciocolata.

Se taie cu cutitul trecut tot timpul prin apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Zi si noapte"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca