Prajitura Vis de cocos

de AndrutzaP in Prajituri, 11 Apr 2016 | 15808 vizualizari

 

Atat va spun "delicioasa"!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 albușuri
  • 300 grame zahăr
  • 3 linguri de apă clocotită
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 200 grame nucă de cocos
  • 3 linguri de făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Crema
  • 200 grame unt
  • 7 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 grame zahar pudra
  • 50 grame nuca de cocos
  • 1 lg lapte
  • Pentru ornat
  • glazura de ciocolata
  • 2-3 linguri nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Vis de cocos:

Blat

Albusurile de bat cu zaharul spuma tare. Cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie se adauga pe rand, mixand incontinuu. La sfarsit spuma trebuie sa fie foarte tare ( sa nu cada din castron daca il intoarceti cu fundul in jos). Faina, nuca de cocos si zaharul vanilat se incorporeza incet, cu o spatula. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 min, la 180 grade celsius.

Crema

Galbenusurile cu zaharul pudra si o lingura de lapte se bat la bain-marie pana capata consistenta unei ciulamale. Se lasa la racit. Separat, se freaca untul cu zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Apoi, incorporati treptat crema de galbenusuri, amestecand incontinuu. La sfarsit, se incorporeaza nuca de cocos. 

Crema astfel facuta se pune peste blatul racit.

Puneti deasupra glazura de ciocolata si presarati cu nuca de cocos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu folositi o glazura casanta, va fi mai greu sa portionati prajitura frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vis de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

11.04.2016, 21:19

Mmmm...

Catalina L 1

11.04.2016, 21:57

buna prajitura

miki_a 1

12.04.2016, 10:38

Sigur mi-ar placea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu inima de capsune