Prajitura ,,turnata,, cu mere

de madi_marin in Prajituri, 11 Aug 2010 | 52750 vizualizari

 

Reteta Laurei Sava....cu fooooarte mici modificari. Este extraordinar de pufoasa si gustoasa prajitura....

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina ( nu cu varf)
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • zahar
  • scortisoara
  • coaja de portocala

Ornat:

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,turnata,, cu mere:

Ouale se mixeaza intregi cu zaharul pana se obtine o crema dubla ca volum. Apoi se adauga uleiul, faina cernuta, praful de copt, esenta de vanilie si laptele. Compozitia se imparte in doua parti egale.

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, apoi se pun la foc mic cu zahar dupa gust, scortisoara si coaja rasa de portocala. Se scad, apoi se scurg de zeama.

In tava 15/25  tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate de compozitie, se da la cuptorul incins pentru 10 minute, apoi se scoate tava, se pun deasupra blatului copt foarte putin merele si se toarna restul de aluat. Se mai coace prajitura cam 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa la racit foarte bine, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,turnata,, cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura albinita