Prajitura Turceasca -" Revani"

de Valyvalentyna in Prajituri, 23 Mai 2014 | 5588 vizualizari

 

Este o prajitura insiropata si f buna.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 1 iaurt,
  • 1 pahar de ulei,
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 pahar de gris fin,
  • 2-3 pahare de faina,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 pahar de lapte{rece},
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 30 gr unt pt. uns tava,
  • 400 ml lapte+1 plic crema de ciocolata
  • Cremeole din [comert} sau nuca de cocos.
  • Pentru Sirop:
  • 2 cani mai mari de apa,
  • 2-3 cani de zahar{in cazul in care doriti sa fie mult mai dulce}.
  • 1 portocala {doar sucul}.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Turceasca -" Revani":

Pentru inceput preparam siropul: punem la foc mic zaharul pt. al carameliza apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot apoi turnam sucul de la portocala lasam sa mai fiarba apoi ii tragem de pe foc pentru a se raci un pic. Pt. Aluat: Se bate ouale cu zaharul pina se topeste apoi se adauga iaurtul, uleiul si esenta, paharul de lapte omogenizam bine.

Adaugam faina , grisul  si zaharul vanilat, praful de copt in ploaie se amesteca foarte bine. Un vas de cuptor se unge cu untul, se toarna aluatul se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit 1 75-180 de grade 45 de min pina devine frumos aurie, Intre timp face crema si o bagam la rece pina prajitura este gata.{in cazul in care o doriti cu crema}, Se scoate prajitura din cuptor si se taie imeidiat se toarna siropul racit, prajitura calda va absorbi siropul. Se acopera si se lasa sa se raceasca in totalitate apoi turnam crema de la frigider si bagam la rece pt.2-3 ore apoi o putem servi sau daca doriti doar cu nuca de cocos{fara crema  deasupra} o puteti servi atunci.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Folositi acelasi pahar si cana pentru masurarea ingrendientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Turceasca -" Revani"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava