E cu zmeura, deci a devenit un pic roz.....restul e cu ce am avut la indemana, mama o sa zica ca iar m-am complicat, ea a vrut o prajitura simpla sa o duca undeva.....la mine simplu e prea complicat.....:)))))))
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Mai intai am topit untul, apoi am batut albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul apoi am adaugat untul topit si am continuat sa mixez bine. Am adaugat ingredientele uscate, praful de copt, faina si cacaoa si am omogenizat, la final am incorporat albusul batut spuma tare, avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in tava deja pregatita, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 175-180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca. cat timp se raceste pregatim crema.
Crema: Asezam pe foc o cratita cu apa, peste care punem un castron de inox, grija ca apa de sub castron sa nu atinga castronul. Punem ciocolata si o lasam sa se topeasca. Separat punem gelatina la hidratat cu apa rece. cand ciocolata este topita adaugam untul moale si omogenizam, tragem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine de apa, amestecam repede sa se incorporeze bine. Se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei cat timp batem frisca. Cand ciocolata s-a racorit suficient cat sa nu se taie frisca, incorporam frisca cu miscari lente. Apoi adaugam zmeura , nu intreaga, bucatele mici si omogenizam.
Asamblare: Tava in care am copt blatul o imbracam in folie alimentara asezam blatul apoi intindem crema si uniformizam, ornam cu zmeura cam cate bucatele ne-am gandit sa iasa din aceasta prajitura, mi-au iesit 35 bucati potrivite. Lasam pret de 1 ora la frigider apoi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura, Apoi glazuram cu ciocolata topita fiecare prajitura in parte. Lasam la rece pana se intareste si ciocolata si e buna de mancat...Eu iubesc zmeura si chiar pot sa zic ca-i delicioasa prajitura, voi puteti sa ziceti ce vreti, ca n-am de unde sa va dau...curierii sunt mancaciosi si nu ma incred in ei sa va trimit....:))))))