Vara a trecut, dar a sosit toamna cu o gramada de bunatati oferite de natura. Ca si fructele de vara, acestea de toamna sunt atat de minunate si putem face atatea deserturi gustoase! Eu am profitat de niste prune foarte bune gasite in piata si am facut aceasta prajitura rasturnata, super aromata cu prune, migdale si muuulta scortisoara.
Ungem o tava de aprox 35/25 cm cu unt si presaram 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara, pe fundul tavii. Asezam apoi prunele spalate, uscate si despicate in doua. ( fara samburi evident :) )
Peste prune presaram migdalele maruntite, ele se vor duce in spatiile dintre prune, si apoi mai presaram un plic de zahar vanilat si un pic de scortisoara.
Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare.
Adaugam apoi treptat zaharul si laptele mixand cu mixerul pe treapta cea mai mare.
Apoi urmeaza galbenusurile pe care le frecam cu praful de copt si uleiul, mixand dupa fiecare.
La final incorporam faina, folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia peste prune si dam tava la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade, timp de aprox 30-35 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Rasturnam prajitura pe un platou si dupa ce s-a racit putin feliem si servim.
1
Puteti pune in loc de migdale si nuca sau alune