Prajitura rasturnata cu piersici

de T I M E A in Prajituri, 21 Aug 2016 | 9071 vizualizari

 

Va aduc inca o prajitura simpla cu fructe de vara dar pe care o puteti face si in alt anotimp mai ales daca puneti fructe la congelator. Am ales varianta cu cacao a blatului si impreuna cu piersicile parfumate a rezultat o prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 piersici
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar brut
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul brut, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind un tel.

Ungem o tava de aprx 22/30 cm cu unt si asezam pe fundul tavii piersicile spalate si taiate cubulete. Presaram peste piersici 2 linguri de zahar brut.

Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 35 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit, rasturnam cu grija prajitura pe un platou.

Se poate pudra cu zahar pudra la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]