Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

de Doinavar in Mancaruri de post, 14 Feb 2013 | 15382 vizualizari

 

Aceasta placinta nu o fac doar in perioada de post, este nemaipomenita, aromata, se face foarte usor si nu are oua, nici aluat. La aceasta reteta am primit un comentariu foarte simpatic: "am facut si eu cu varul meu si avem duar 13 ani si e nemaipomenita,e cea mai gustoasa esti ce mai tare bucatareasa 100000000000000000000000000000000000 astai nota,bravo."

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg mere
  • 150 g zahar pentru caramelizat
  • 150 g unt (margarina)
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri de zahar pentru umplutura
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • optional 2 linguri stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post):

Amestecati omogen cele trei cani de zahar, faina si gris (masura este o cana de aproximativ 250 ml) cu praful de copt si un plic de zahar vanilat.  Intr-o cratita sau intr-o tava mai inaltuta caramelizati zaharul, nu il ardeti prea tare si distribuiti-l uniform pe fundul vasului. Radeti merele cu tot cu coaja, fara seminte si cotor (pastrati un mar), stoarceti-le de zeama, amestecati-le cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie/portocala si zaharul vanilat ramas.

Distribuiti uniform margarina peste zaharul caramelizat si aranjati frumos pe margine marul taiat felii subtiri. Distribuiti deasupra jumatate din amestecul de faina, zahar si gris, merele stoarse, optional stafide, presati putin, adaugati restul de amestec, nivelati si presati putin cu o spatula, apoi turnati deasupra zeama de la mere.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, ~35 minute. Scoateti tava, indepartati folia, pudrati putin cu scortisoara si dati-o la cuptor pentru inca 10-15 minute.

Se taie calda si se scot bucatile cu o spatula. Asezati-le pe farfurioare cu feliile de mar in sus. Puteti sa le decorati cu stafide, bombonele colorate, miez de nuca, etc.

 

TIPS-URI

1

Daca este prea putina zeama (sub 300-350 ml) puteti completa cu putin compot sau suc de fructe, apa cu 2 lingurite de zahar si zeama de lamaie, etc. Eu am folosit ~150 ml compot de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Doinavar 1

15.02.2013, 09:52

Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

portiadelumina 1

15.02.2013, 10:19

Excelentă pentru o zi de vineri, cum e azi. Îmi închipui ce aromă şi ce gust are numai citind ingredientele.

Ligia Bxl 1

03.02.2014, 14:11

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere, de post