Prajitura pufoasa cu mere si pere

de Rocsi in Prajituri, 30 Oct 2015 | 5096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 mere potrivite
  • 2 pere potrivite
  • 1 lingurita rasa scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • un praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu mere si pere:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le dam la rece.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul, apoi laptele.
Amestecam faina cu praful de copt, le adaugam peste compozitia de galbenusuri.
Albusurile le incorporam usor, cu ajutorul unei palete.
Curatam merele, perele, le taiem cubulete.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de 22/24 cm, turnam compozitia obtinuta si o nivelam.
Punem din loc in loc fructele, deasupra presaram scortisoara si anasonul.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
O lasam pana se rumeneste si este coapta, 25-30 de minute dureaza.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

01.11.2015, 19:58

Mirela, multumesc

Rocsi 1

01.11.2015, 19:58

Multumesc Dantes

Rocsi 1

01.11.2015, 19:58

Multumesc Simona

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]