Prajitura Mocca

de Miha in Prajituri, 2 Mai 2011 | 18312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ness
  • 60 g nuca prajita si rupta bucati cu mana
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mocca:

Blat:

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Turnam galbenusurile deasupra si amestecam usor. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata o incorporam usor in compozitie.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul este unul moale si foarte pufos si se poate folosi la orice fel de retete de prajituri cu crema sau chiar la torturi.

Crema:

Untul se topeste la foc mic. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufos. Se adauga zaharul (pudra, de preferat) si se mixeaza pana se topeste. Nessul il dizolvam in putina apa calduta (daca este granulat, daca e din cel fin merge si nedizolvat) si il incorporam in crema de unt impreuna cu esenta de vanilie. La sfarsit incorporam si nuca prajita si rupta bucati cu mana.

Glazura:

Ciocolata rupa bucatele o topim la foc mic cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam la racit.

Peste blatul racit turnam crema de unt, nivelam si dam la rece cateva minute, sa se intareasca putin, dupa care acoperim cu glazura de ciocolata. Dam din nou la rece pentru cel putin 1 ora, dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mocca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

La Ancuta 1

02.05.2011, 23:35

Eu vreau pentru maine dimineata. Si cafeaua desigur

Miha 1

03.05.2011, 09:21

Anca, tu la ora asta esti satula de serviciu, cred ca ai baut deja vreo 2 cafele.

Buna dimineata! Haideti la cafea, ca-i mocca

adry88 1

14.05.2011, 17:39

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mascarpone - Reteta nr. 350