Reteta industriala a cremei lapte de pasare, daca aveti norocul sa gasiti agar-agar in marchet este un praf extras din alge marine care au proprietati de gelifiere si nu au nici un miros sau gust care ar influienta gustul desertului cum o face gelatina obisnuita :(
 Na incep cu reteta, in caz ca nu gasiti agar-agar puteti prepara laptele de pasare simplu cu gelatina din pacate nu are acelasi gust care te incanta, puteti sa nu credeti, dar maraiam de placere cand am gustat ce a rezultat :))
Ingrediente crema :
Ingrediente pentru blat:
Preparare crema:
    Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga  zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se  fierbe 15 minute pana obtineti un sirop grosut care la ridicarea  lingurii se va scurge fir gros si la un moment dat nu va mai curge de pe  lingura, dar va forma o picatura la varful ei.
    
    Intre timp mixati albusurile cu un varf de sare si cu zaharul vanilat  pana obtineti o spuma tare, spre sfarsit se adauga sarea de lamaie si se  ma mixeaza putin.
    Preparati si crema de unt cu lapte condensat, se mixeaza pana se combina untul cu laptele condensat si o dati la o parte.
    
    Cand e gata siropul, il turnati in fir subtire in bolul cu albusuri si  mixati in continuare fara sa va opriti pana il incorporati pe tot, veti  obserba cum albusurile se umfla si crema devine neteda si lucioasa, mai  mixati cateva minute pana se raceste putin si incorporati si crema de  unt cate o lingura, amestecand atent cu o spatula pana se incorporeaza  si mai adaugati pana o terminati si o incorporati pe toata in crema de  albusuri.
    
    Preparare blat:
    Se incalzesc ouale cu galbenusurile, un pic de sare si cu zaharul la  bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,  aproximativ 45~50 de grade C/
    Am impartit ingredientele in jumatate si am copt doua blaturi separat in  doua ture ;), dupa ce se face rumen la suprafata scoateti blatul pe o  hartie de copt pusa pe un gratar sa se raceasca.
    
    Asamblare:
    Puneti un blat in forma si-l insiropati cu suc de portocala sau cu un compot de mere
    ceva usor si nu foarte dulce.
    Turnati peste blat un strat subtire de gem, apoi jumatate de crema,  turmnati peste crema cateva linguri de gem si peste el al doilea blat,  apoi iar gem, capsuna taiata si crema ramasa, o nivelati putin si dati  la rece pentru o ora.
    Pudrati suprafta cu cacao si decorati dupa preferinta, in cazul meu am  facut niste spirale din caramel si am ornat cu capsuni glazurate cu  ciocolata.
In filmuletul de mai jos puteti sa vedeti pontul cum se face spirala de caramel
Pofta mare !