Prajitura Krista

de silvi0ara in Prajituri, 14 Sep 2010 | 10911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g unt(sau margarina)
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 500g faina
  • un praf de sare
  • 2 ligurite zeama de lamaie
  • 150g nuci pisate(rumenite inainte in cuptor)
  • 450g gem de prune(sau la alegere)
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krista:

Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema omogena,se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se framanta pana devine un aluat omogen.Se unge si tapeteaza o tava de aragaz in care se rade 3 sferturi din aluat.Deasupra se pune crema facuta din cele 3 albusuri batute spuna,in care se incorporeaza gemul,nuca si cacao.Se rade restul de coca peste crema.(daca coca este prea moale se mai adauga faina).Se coace in cuptorul incins circa 30 de minute la o temperatura de 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krista" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]