Prajitura Krista

de silvi0ara in Prajituri, 14 Sep 2010 | 9996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g unt(sau margarina)
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 500g faina
  • un praf de sare
  • 2 ligurite zeama de lamaie
  • 150g nuci pisate(rumenite inainte in cuptor)
  • 450g gem de prune(sau la alegere)
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krista:

Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema omogena,se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se framanta pana devine un aluat omogen.Se unge si tapeteaza o tava de aragaz in care se rade 3 sferturi din aluat.Deasupra se pune crema facuta din cele 3 albusuri batute spuna,in care se incorporeaza gemul,nuca si cacao.Se rade restul de coca peste crema.(daca coca este prea moale se mai adauga faina).Se coace in cuptorul incins circa 30 de minute la o temperatura de 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krista" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen