Prajitura Krantz

de mari_sasi in Prajituri, 16 Iun 2013 | 18384 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 4 lg ulei
  • un praf sare
  • CREMA:
  • 4 cani lapte
  • 1 cana zahar
  • 8 lg faina
  • 1 pachet unt
  • DECOR:
  • 300 gr nuca
  • 150 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krantz:

BLAT: 

-albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul (ca pt bezea)

-galbenusurile se freaca cu uleiul,apoi se adauga peste albusuri impreuna cu faina (cernuta)

-pentru copt am folosit tava 32/44 si am copt la 150 gr pt 30-40 minute

CREMA:

-2 cani de lapte impreuna cu 1 cana zahar se pun  la fiert

-separat intr-un bol se amesteca 2 cani de lapte cu 8 lg faina si se mixeaza apoi se adauga peste laptele fiert si se tine la foc mic pana se ingroasa

-untul se bate spuma si se amesteca cu aceasta compozitie cand este aproape rece

Nuca se baga intr-o tava la cuptor apoi se toaca marunt. Separat se topeste zaharul apoi se adauga si nuca si se lasa la racit (se scoate pe un tocator). Cand s-a racit se poate toca cu un cutit.

Foaia se taie in 2 buc iar modul de asamblare este urmatorul: foaie, crema, nuca, foaie, crema,nuca.

TIPS-URI

1

KRANTZ

2

PRAJITURA CU NUCA

3

PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Delice cu nuca si ciocolata