Am primit aceasta reteta saptamana trecuta de la o vecina. Eu i-am adus mici imbunatatiri, sa-i zic asa...am adaugat inca un strat de biscuiti fata de reteta si in plus am mai adaugat niste alune de padure pe langa nuca. Sper sa fi si iesit buna, fiindca materie prima de calitate este. Prajitura este dedicata lui Rokyta fiindca a facut 2 anisori.
Prima data am spalat ouale, apoi le-am separat albusul de galbenus. Intr-un castron in care am pus albusurile adaugam un varf de cutit sare si incepem sa mixam bine. cand albusul devine sticlos adaugam treptat 8 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vaniliat si mixam bine pana la dizolvarea zaharului. Intr-un castronel amestecam 5 linguri de pesmet, 3 linguri de faina si praful de copt si cu o paleta incorporam in albus de jos in sus, usor pana incorporam totul in albus. Intr-o tava de 45/35 cm tapetata cu hartie de copt am pus nuca si alunele taiate mici si prajite putin inainte, apoi turnam albusul si nivelam frumos cu o paleta. Intrducem tava in cuptorul incins la 180 grade.
Cand blatul s-a rumenit il scoatem si il lasam sa se raceasca, dupa care il intoarcem pe o alta tava cu nuca in sus, apoi se unge cu crema de ciocolata.
Intre timp galbenusurile se bat bine cu 250 gr zahar. Cand totul a devenit cremos adaugam 300 ml lapte, budinca de vanilie si 3 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se fierbe la aburi sau intr-o oala cu peretii dubli cine are. Cand se ingroasa bine o dam la o parte si o lasam sa se raceasca. Margarina o mixam bine, apoi adaugam treptat crema fiarta si mixam bine pana devine o compozitie fina si cremoasa. Crema obtinuta o impartim in 2 parti egale, o parte ramane galbena, iar in cealalta parte incorporam o lingura de cacao si fiola de esenta de rom.
Intr-o cratita caramelizam 250 gr zahar si 1 zahar vaniliat cu 150 ml apa. Lasam sa fiarba pana se topeste bine zaharul, apoi lasam sa se raceasca un picut.
Peste crema de ciocolata punem crema galbena si o intindem uniform cu o paleta, apoi luam biscuitii, ii trecem prin siropul de caramel si ii asezam peste crema galbena. Urmeaza crema maro si iarasi biscuitii trecuti prin siropul de caramel (reteta prevedea numai un rand de biscuiti si peste crema maro era prevazut numai frisca, eu am mai adaugat un strat de biscuiti si pe urma am ornat cu frisca si peste frisca am ornat cu fulgi de ciocolata).
Si prajitura Kinder este gata. Maine abia voi testa produsul finit, trebuie lasata la rece pana maine.
1
O prajitura de sarbatoare langa care merge un vin dulce alb