Prajitura Izaura

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 5935 vizualizari

 

A sosit in sfarsit zapada si la Amman.Si ca in fiecare an , ramanem acasa cateva zile.Ammanul este un oras construit pe 7 coline,si majoritaea drumurilor fiind in panta , devin impracticabile cand ninge.Am cautat in caietul cu retete prajituri pe care doresc sa le incerc de mult, dar din lipsa de timp nu am reusit pana acum.Prajitura Izaura este de data aceasta cea care mi-a atras atentia prin aromele si simplitatea ei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao cernuta
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca macinata
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema de unt
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 linguri de apa
  • Pentru crema de lamaie
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
  • 1 lamaie: coaja rasa+zeama
  • Pentru glazura
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de apa
  • 50 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Izaura:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu mixerul pana bezeaua devine lucioasa.

Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, nuca macinata; dupa omogenizare se adauga faina, cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se coace intr-o tava dreptunghiulara la 160 de grade cca 35 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.

Se lasa blatul la racit si se taie in 2 jumatati de-a curmezisul.

Crema de unt

4 galbenusuri cu 250 de g de zahar si 4 linguri de apa se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga treptat la 200 de g de unt frecat spuma pana se omogenizeaza.

Se unge blatul cu crema.

Crema de lamaie

Cele 4 albusuri cu 250 g de zahar si sucul si coaja rasa de la o lamaie, se fierb pe baie de abur pana se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste crema de unt.

Glazura

Se fierb intr-un ibric 150 de g de zahar cu 3 linguri de cacao si 3 linguri de apa.

Cand s-a ingrosat se adauga 50 de g de unt si se toarna calda peste crema de lamaie.

Se portioneaza dupa dorinta.

Eu am facut unul din blaturi sub forma de tortulet si l-am decorat cu ciupercute de cocos , bomboane colorate si capsuni.

Unul din blaturi l-am portionat in patrate pe care le-am decorat cu bombonele colorate.

Pofta buna!d

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Izaura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu crema de vanilie si capsuni