Prajitura inteligenta

de violeta30 in Dulciuri, 25 Ian 2015 | 5296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 l lapte
  • 1 pachet unt
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • esenta vanilie
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Mai intai topim untul si fierbem laptele, apoi le lasam la racit. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana se topeste zaharul, iar apoi se adauga untul lichid (nu trebuie sa fie fierbinte, dar nici rece), faina, vanilia si laptele, la final se adauga si albusurile care se incorporeaza in aluat cu o spatula, avand grija sa amestecam usor. Va fi un aluat ca de clatite, nu va ingrijorati ca se va intari la copt.

Se imbraca tava cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins. Se lasa o ora si 15 minute (in functie de cuptor). Trebuie avut grija sa se coaca bine si sa nu tremure aluatul cand se verifica daca s-a copt. Suprafata prajiturii trebuie sa fie putin "bronzata", dar nu arsa !

TIPS-URI

1

se poate orna cu zahar pudra, frisca sau gem

2

daca va place mai dulce mai puteti adauga zahar (pentru gustul meu au fost suficiente 200 gr)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

violeta30 1

26.01.2015, 10:22

Cred ca ar fi recomandata pentru vara pentru ca este foarte racoritoare... este un fel de cremsnit, foarte fina

Xandrinne 1

26.01.2015, 16:49

mirela0911 1

27.01.2015, 15:17

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei straturi sau "desteapta"