Prajitura inteligenta

de madi_marin in Prajituri, 6 Oct 2010 | 25335 vizualizari

 

Sursa ,,gourmandine,,.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 250 g margarina la pachet
  • 300 g zahar
  • 225 g faina
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 linguri cu apa
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine pana se obtine o spuma, apoi se adauga esenta de vanilie si apa.

Albusurile se bat si ele spuma tare cu un praf de sare.

Margarina se topeste pana devine lichida.

Compozitia de galbenusuri se amesteca cu margarina lichida calduta, faina cernuta, laptele caldut si la urma cu un tel se incorporeaza usor spuma de albusuri.

Se toarna compozitia in tava 25/35 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace la foc micut o ora ....sau pana se coloreaza frumos portiunea de deasupra.

Se taie a doua zi cand ,inainte de servire ,se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

kamy 1

11.10.2010, 16:40

ARE CREMA ...NORMAL SA FIE MOALE CALDA

daniela11 1

11.10.2010, 17:00

MS SI SCUZE DACA TE-AM STRESAT, ASA INTRU EU IN PANIK SCUZE

kamy 1

11.10.2010, 17:06

nu m-ai stresat deloc...am scris cu lit mari deoarece am crezut ca nu vezi ca ti-am raspunssper sa iasa praji

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada