Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

de Bucataras in Prajituri, 16 Mai 2025 | 1469 vizualizari

 

Această prăjitură însiropată cu griș și nucă este un desert delicios, cu textură pufoasă, gust intens de nucă și sirop aromat. Se prepară simplu, fără ingrediente complicate, fiind perfectă pentru orice ocazie, de la mesele de sărbătoare până la gustările de weekend.
Pentru Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, griș, lapte, ulei, nucă, miere.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat:
  • 3 ouă de găină
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g nucă măcinată
  • 250 g griș
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • coajă de portocală și de lămâie
  • esență vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • Sirop:
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri miere
  • 400 ml apă
  • sucul de la o portocală
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat:

Cum se prepara Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat:

Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.

Pune apă într-o cratiță, adaugă sucul de portocale și zahărul. Transferă pe foc și lasă la fiert până obții un sirop. După ce a fiert câteva minute, oprește focul și lasă puțin la temperat. Adaugă mierea și amestecă. Lasă deoparte siropul să se răcească.

Sparge ouăle într-un bol, pune un praf de sare și zahărul și mixează bine până își dublează volumul.

Încorporează uleiul treptat, în fir subțire, mixand continuu. Adaugă coaja de lămâie și de portocală, laptele, grișul, nuca mărunțită și praful de copt. Amestecă bine toate ingredientele. Compoziția trebuie să fie omogenă și mai lichidă decât de obicei la o prăjitură.

Toarnă aluatul în tava de copt.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 40 de minute sau până trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura puțin la temperat, apoi portioneaz-o direct în tavă, sub formă de cuburi potrivite. Însiropează prăjitura după bunul plac și presară nucă mărunțită pentru un plus de textură.

Lasă prăjitura la răcit, apoi savurează cu poftă din ea.

Este foarte pufoasă și aromată.  

Încearcă și rețeta de Banana Bread cu arahide sau rețeta de Chec răsturnat cu banane.

Îți recomandăm și rețeta de Tartă cu banane și caramel.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Zi si noapte" cu nuca