Prajitura in 4 culori

de Dea_Dea in Prajituri, 8 Mai 2014 | 27986 vizualizari

 

Buna di tat!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT CACAO
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura faina
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
  • FOILE DE NUCA (2)
  • Fiecare Foaie:
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • jumatate de lingura de faina
  • CREMA:
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr miez de nuca
  • GLAZURA:
  • 200 ml frisca batuta
  • sos de ciocolata (comert)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in 4 culori:

Blat cacao: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, punem zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam de jos in sus si punem in tava(20x30) cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 30-40 min, apoi scoatem si lasam la racit pe gratar.

Foile de nuca: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adauga nuca macinata si amestecam cu o spatula. La final punem faina , amestecam tot cu spatula si punem in tava(20x30) cu hartie de copt. Lasam la cuptor pana se rumeneste si scoaptem pe gratar la racit.La fel procedam si cu foaia cealalta.

Crema: Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam 400 ml lapte peste ele , omogenizam si punem pe foc. Amidonul il dizolvam in cele 100 ml lapte ramas. Cand laptele de pe foc clocoteste , turnam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit .Cand este rece amestecam cu frisca batuta si cu miezul de nuca.

ASAMBLARE:Pe un platou punem o foaie de nuca, jumatate de crema, blatul negru , crema , iarasi foaie de nuca si deasupra frisca batuta si ornam .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in 4 culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Felii cu Rom