Prajitura in 2 culori de post

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 10 Mar 2012 | 15332 vizualizari

 

Azi fiind sambata vreau sa va rasfat cu o prajiturica de post delicioasa, reteta o am de la draga noastra prietena Sidy, de cand am vazut-o am zis ca trebuie sa o incerc si nu-mi pare rau, v-o recomand cu incredere.
Multumesc Sidy pentru aceasta minunata reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1cana de apa minerala
  • 1 cana de zahar
  • eu am pus 2 cani de faina ( in reteta originala 1 1/2 )
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • pudra de vanilie
  • 6 linguri gem ( de care aveti sau de care va place, eu am amestecat gem de prune cu gem de mure )

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in 2 culori de post:

 

Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina si uleiul pana ajunge la omogenizare, dupa care se adauga praful de copt si pudra de vanilie, omogenizand din nou compozitia.

Se imparte compozitia in 2 parti egale, intr-una din ele se adauga cacaoa si esenta de rom.

Se toarna compozitia alba intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit cca 10 minute pana cand prinde o crusta deasupra.

Se scoate tava din cuptor, se pun cele 6 linguri de gem peste blatul alb, dupa care se toarna compozitia maro.

 

Se da tava din nou la cuptor cca 40 de minute la foc mic, se face testul cu scobitoarea, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Se taie dupa ce s-a racit foarte bine.

Deasupra se presara nuca de cocos.

Se foloseste aceeasi cana pentru masurarea ingredientelor.

Eu am dublat cantitatile de mai sus.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in 2 culori de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (41)

Geanina87 1

24.03.2012, 20:20

Direct la favorite...trebuie sa o incerc

ionela2682 1

24.03.2012, 20:45

AndGeo 1

29.11.2017, 20:50

Ce dimensiune a avut tava? Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu nuci