Prajitura Harissa

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iun 2013 | 6242 vizualizari

 

By Criss!

 

INGREDIENTE

Pentru o tava de chec:
  • 1 cana si jumatate gris
  • jumatate cana iaurt
  • un sfert cana zahar
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Sirop:
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Harissa:

Am pus iaurtul intr-un bol, am adaugat praful de copt si am lasat sa se umfle (o sa isi dubleze volumul).

Intre timp am mixat untul (la temperatura camerei) cu zaharul si  praful de sare.

Am adaugat coaja rasa de lamaie, iaurtul si am mixat bine.

Am obtinem o pasta grosuta, pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu unt.

Cu ajutorul unui cutit portionam deasupra prajitura apoi o dam la cuptorul preincalzit pentru 35-45 de minute.

Pregatim siropul: intr-un ibric am pus zaharul, apa si zeama de lamaie si am fiert la foc mediu timp de 10 minute.

Prajitura este facuta cand incepe sa se rumeneasca usor pe margine, iar cand apasam usor cu degetul deasupra nu ramane urma.

Dupa ce am scos prajitura am portionat-o iar, apoi am turnat incet siropul rece peste prajitura fierbinte, am lasat pana a absorbit tot siropul, am presarat fulgi de cocos, am lasat sa se raceasca in tava apoi am dat prajitura la frigider pentru 3 ore.

E foarte buna, racoritoare si e perfecta pe caldura asta!!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru masurat am folosit o cana de 300 ml.

2

Optional se poate pune pe fiecare bucata potionata cate-o migdala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Harissa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Angelina_Elena 1

20.06.2013, 23:50

Rocsi

Angelina_Elena 1

20.06.2013, 23:50

Buni

Bya Ralu 1

23.06.2013, 22:19

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Harissa