Prajitura Harissa

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iun 2013 | 6352 vizualizari

 

By Criss!

 

INGREDIENTE

Pentru o tava de chec:
  • 1 cana si jumatate gris
  • jumatate cana iaurt
  • un sfert cana zahar
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Sirop:
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Harissa:

Am pus iaurtul intr-un bol, am adaugat praful de copt si am lasat sa se umfle (o sa isi dubleze volumul).

Intre timp am mixat untul (la temperatura camerei) cu zaharul si  praful de sare.

Am adaugat coaja rasa de lamaie, iaurtul si am mixat bine.

Am obtinem o pasta grosuta, pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu unt.

Cu ajutorul unui cutit portionam deasupra prajitura apoi o dam la cuptorul preincalzit pentru 35-45 de minute.

Pregatim siropul: intr-un ibric am pus zaharul, apa si zeama de lamaie si am fiert la foc mediu timp de 10 minute.

Prajitura este facuta cand incepe sa se rumeneasca usor pe margine, iar cand apasam usor cu degetul deasupra nu ramane urma.

Dupa ce am scos prajitura am portionat-o iar, apoi am turnat incet siropul rece peste prajitura fierbinte, am lasat pana a absorbit tot siropul, am presarat fulgi de cocos, am lasat sa se raceasca in tava apoi am dat prajitura la frigider pentru 3 ore.

E foarte buna, racoritoare si e perfecta pe caldura asta!!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru masurat am folosit o cana de 300 ml.

2

Optional se poate pune pe fiecare bucata potionata cate-o migdala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Harissa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Harissa