Prajitura frageda cu mere

de Bunica in Prajituri, 10 Dec 2016 | 43564 vizualizari

 

Prajitura frageda cu mere o recomand pentru perioadele de post si nu numai. Este delicioasa! Va rog, nu ziceti .............cah, e cu margarina! Nimic din ce nu e in exces, nu face rau! Mulțumesc Ina pentru retetă si implicit altui bucătaraș drag.;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina
  • 10 linguri cu apă
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat
  • o lingură zeamă de lămâie
  • 5-600g făină
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 2 kg mere
  • 4 linguri zahăr
  • o linguriță scorțișoară
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Spală și curăță merele de coajă.

Rade merele pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Călește merele până își schimbă culoarea.

Adaugă zahărul și mai fierbe 5-10 minute.

Pune merele într-o strecurătoare si lasă-le sa se scurgă zeama.

Pune merele într-un vas si amestecă scorțișoara.

Aluatul

Pune 500 g făina, într-un vas de frământat.

Fă un locas în mijlocul grămăjoarei de făină, adauga apa, uleiul, sarea, margarina moale și bicarbonatul de sodiu peste care ai pus zeama de lămâie.

Frământă un aluat până nu se lipește de mână; să nu fie foarte moale.. Dacă este nevoie, adaugă puțină făină.

Restul de făină îl folosești la întins foile.

Pune aluatul într-un castron și acoperă-l cu folie alimentară.

Lasă la frigider 10-15 minute.

Împarte aluatul in 3-4 părți în funție de tava în care ti-ai propus să faci prăjitura.

Ia tava si tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Întinde o foaie de 0,5 cm.

Pune foaia în tavă, peste care adaugă un strat generos de mere.

Apoi aluat, mere, aluat, mere, ultimul strat să fie aluat.

Dă tava la cuptorul încins la 170 grade C, pentru 35-40 minute, până trece testul cu scobitoartea.

Scoate tava, lasă să se răcească, porționează și pudrează prăjitura.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mirela0911 1

13.12.2016, 10:11

Musai trebuie făcută!

dantes 1

14.12.2016, 16:52

Buna!

Nepotica 1

11.09.2023, 20:52

Nu zic nimic,însă dacă incerc cu unt,credeți ca iese?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si bezea