"Nicio zi fara ciocolata"
Am luat dintr-un magazin aici in Franta o crema de branza Gervita care este spumoasa, fina si am zis sa incerc o prajiturica cu aceasta crema...si cum ne place ciocolata am folosit si pepite de ciocolata neagra... a iesit o minunatie de prajitura. Poate se gaseste peste tot acest tip de crema de branza spumoasa deaorece merita incercata :)
Separam ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul si vanilia pana devin albicioase, adaugam si crema de branza cu untul topit si mixam pana omogenizam bine totul.Faina o amestecam cu bicarbonatul si mixam din nou pana le incorporam bine si pe acestea.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi le rasturnam peste aluat, iar cu o spatula amestecam usor de jos in sus pana incorporam bine toate ingredientele.
Intr-o tava cu fundul detasabil am pus hartie de copt doar in partea de jos, iar pe margini am uns cu ulei si tapetata cu faina, apoi am rasturnat compozitia rezultata in tava, am pus deasupra si pepitele de ciocolata neagra si am bagat tava la cuptorul incins pana cand este usor rumena deasupra! (nu va pot da exact timpul si gradele deoarece cuptorul meu este vechi si mai scapa caldura). Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu se lasa brusc, ci in timp. O servim rece, pudrata cu zahar pudra!
Un deliciu!
1
Daca va place mai aromata puteti pune orice esente doriti( portocala, rom, lamaie), eu am preferat doar vanilia !