Prajitura Figaro

de Lavinia in Prajituri, 11 Sep 2013 | 30409 vizualizari

 

O prajitura foarte simpla,aromata si delicioasa :) Este una din prajiturile mele preferate :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 175 g margarina
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 borcan dulceata de caise(400 g )
  • 5 albusuri
  • 250 g de zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Mixeaza margarina cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare.

Adauga coaja de lamaie,praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt,pune aluatul si niveleaza-l bine cu o spatula.

Intinde dulceata peste aluat si intre timp pregateste bezeaua cu nuci.

Bate bine albusurile spuma cu un praf de sare si o lingura zeama de lamaie.Adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa.

Adauga esentele si mai mixeaza 1 minut.

Adauga nuca macinata si amesteca usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri.

Pune bezeaua peste dulceata de caise ,niveleaza bine si da prajitura in cuptorul preincalzit pentru aprox.  40 de minute.

Lasa prajitura la racit si portioneaza dupa preferinte.

Este minunata

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

andree99a 1

30.01.2014, 20:27

E geniala >

Lavinia 1

01.02.2014, 12:52

multumesc!

susu 1

29.01.2015, 15:51

Dupa cum am promis am revenit cu impresii cam tarziu dar abea acum am reusit s-o fac. Rezultatul ? minunata nu regret ca am ales sa incerc reteta ta delicioasa. Eu sunt inebunita dupa gemul cu caise si eu il fac si mai acrisor deobicei. Eu am ales sa macin o parte din nuci si restul le-am maruntit dar nu prea mult ca sa se simta bucatele de nuci. Am mai pus si putina coaja de portocala in blat si am folosit unt in loc de margarina. http://www.bucataras.ro/retete/praitura-figaro-68498.html

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de nuca