Prajitura "Fanta"

de Geanina87 in Prajituri, 6 Feb 2014 | 89428 vizualizari

 

O prajitura buna,racoroasa si care se face destul de repede.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 lg de faina
  • 2 lg de cacao
  • 90 ml ulei
  • 1 pliculet praf de copt

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Jeleu:

  • 800 ml suc Fanta de portocale
  • 4 lg de zahar
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Fanta":

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, peste care se adauga treptat uleiul, apoi se incorporeaza cu albusurile. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie amestecand incet cu o lingura de jos in sus.Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 25 min(recomand testul cu scobitoarea).Se lasa blatul sa se raceasca.

Crema: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se adauga branza( eu am folosit branza cremoasa la galetusa de la LIDL, dar nu e obligatoriu), esenta de vanilie si mixam pana cand crema devine omogena.Intindem crema astfel obtinuta peste blatul racit.

Jeleu: Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic,doar ca in loc de lapte punem suc. Lasam budinca sa se racoreasca putin,dupa care o intindem peste crema de branza. 

Prajitura se va tine la frigider si se va taia dupa 3-4 ore,atunci cand jeleul este bine inchegat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Fanta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (62)

Geanina87 1

08.03.2015, 14:47

iri

IoanaPim 1

12.04.2015, 12:08

O reteta extraordinara, va multumesc din suflet. Hristos a inviat!

Geanina87 1

12.04.2015, 17:21

Adevarat a inviat! Cu mare drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]