Prajitura din foi cu miere si nuca

de Ela68 in Prajituri, 3 Feb 2017 | 12548 vizualizari

 

Daca m-ati pune sa aleg intre a prepara o prajitura cu foi sau un tort complicat, as alege sigur chiar si cea mai alambicata reteta de tort. Mi-e greu sa fac acest tip de prajitura, insa trebuie sa recunosc, cele cu foi din miere sunt foarte gustoase, fragede si aromate. Mama facea o prajitura cu astfel de foi, insa crema era preparata din lapte si gris.

Am preferat sa incerc astazi alta varianta, asemanatoare cu reteta prajiturii Medovik. Ca sursa de inspiratie, am folosit reteta Adrianei, adi`s cook.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi :
    • 1 ou
    • 150 gr zahar brun
    • 50 gr unt
    • 2 linguri miere
    • 2 linguri lapte
    • 3/4 lingurita bicarbonat
    • 400-450 gr faina
    • 50 gr nuca macinata
    Ingrediente crema :
    • 700 gr smantana grasa
    • 120 gr nuca macinata
    • 200 gr zahat tos
    Ingrediente glazura :
    • 200 gr zahar pudra
    • zeama de la 1/2 lamaie
    • 1 lingura apa rece
    • 2-3 linguri de nuca coapta si tocata grosier
Portii: 44
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foi cu miere si nuca:

Mod de preparare foi :

1. Amestecam intr-o cratita cu fund dublu oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul si laptele. Punem la foc mic si amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa. 

2. Turnam peste amestecul caldut faina si nuca macinata.

3. Punem aluatul pe blatul uns cu putin ulei. Framantam pana la omogenizare, apoi il impartim in patru.

4. Fiecare foaie o intindem intre doua foi de hartie de copt. In cazul in care aluatul e prea moale, va mai ajutati cu putina faina. Eu am reusit sa intind maxim 20x30 cm. Coacem pe dosul tavii tapetate cu unt si faina. Lasam in jur de 5 minute, pana devine aurie. Aveti grija sa nu lasati mai mult, se pot arde.   

Mod de preparare crema :

1. Intr-un castron, amestecam cu ajutorul unui tel, smantana cu zaharul pana ce acesta este topit complet. Adaugam nuca macinata si omogenizam. Impartim crema in trei.

  Mod de preparare glazura :

1. Amestecam intr-un castronel zaharul pudra si zeama de lamaie. Adaugam apa treptat si amestecam pana la inglobare.  

Asamblare : Se pune intr-o tava folie alimentara, apoi incepem sa asezam alternativ cate o foaie si o parte din crema. Deasupra ultimei foi turnam glazura si o intindem uniform. Presaram nuca, apoi o lasam la rece pana a doua zi, cand foile vor fi bine inmuiate.   

TIPS-URI

1

tava are dimensiunea 20x30

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi cu miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca