Prajitura Desteapta

de getix in Prajituri, 2 Oct 2014 | 9562 vizualizari

 

Pentru cei care iubesc vanilia este prajitura ideala, simplu de facut si rapid

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 9 oua
  • 200 g faina
  • 200 g unt topit
  • 250 g zahar
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • putina sare
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Desteapta:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema.

Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi faina, cernuta putin cate putin si mixam la viteza mica.

Adaugam si laptele tot cate putin, mixand incontinuu.

Punem si esenta.

Abusurile se bat spuma, apoi adaugam zaharul vanilat si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa.

Incorporam putin cate putin albusurile in prima compozitie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si introducem la cuptor pentru cca 1 ora, la 180 grade.  Multi spun sa nu deschizi cuptorul, eu am verificat-o dupa vreo 30 de minute de copt si totul a fost ok. Nu s-a lasat.

 Dupa ce s-a copt se lasa la racit in tava. Bine ar fi sa stea pana a doua zi. Se serveste pudrata cu zahar .  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

03.10.2014, 19:08

getix 1

03.10.2014, 20:16

Multumesc bucatarsi : Ina, Cleme, Adele,Rocsi, Andreea, Claudia, Motan, Alina, ANnca, Daniela, Criss

reisnaor_2006 1

17.10.2014, 09:58

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Desteapta"