Prajitura desteapta

de jolygina in Prajituri, 9 Iul 2013 | 10988 vizualizari

 

de mult vroiam sa o incerc ,am incercat-o ,mi-a placut chiar e desteapta ,dar parca ii lipsea ceva ,nu stiu daca am gresit ceva ideea e ca prea avea gust de ou in concluzie e buna dar nu o mai fac

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 faina
  • 1 litru lapte
  • 2 pliculete de zahar vaniliat
  • o esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Separam ouale, amestecam galbenusurile cu zaharul bine ,bine pana devin albicioase ,apoi amestecam cu untul care a fost topit ,dar sa nu fie prea fierbinte ,doar asa sa se poata amesteca cu galbenusurile. Se adauga faina in ploaie ,se adauga esenta de vanilie si zaharul vaniliat si laptele iar la sfarsit se adauga albusurile care au fost batute spuma. Le amestecam de jos in sus pentru a nu-si pierde volumul.

Turnam compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina ,eu am pus si in forma de silicon si de ceramica si a iesit foarte bine. Se coace la foc mic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

jolygina 1

09.07.2013, 18:05

bravooo si iti place

mamaieelena 1

14.08.2013, 00:05

foarte buna

jolygina 1

14.08.2013, 01:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta