Sper sa va placa si voua asa cum pe noi ne-a incantat!! :)
Ingrediente pentru doua blaturi ( tava mare ) :
Crema de ciocolata :
Glazura :
Ornat :
Obtional :
Blat 1-2 : Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , galbenusurile le frecam cu zaharul .
Galbenusurile le amestecam cu faina si praful de copt , amestecand bine de jos in sus dupa care turnam peste albusurile batute , mixand usor cateva secunde. Egalam compozitia in doua boluri diferite , intr-una din ele adaugam jumatate de lingura de cafea si amestecam .
Luam o tava de cuptor pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina ; Luam compozitia in care am adaugat cafea si turnam in tava , niveland usor cu o paleta de lemn ; Dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mic.
In acest fel continuam si cu blatul urmator.
Cand blaturile sunt gata , le taiem fiecare in 2 pe lung!
Crema de ciocolata : Batem frisca spuma tare ; Intr-o cratita adaugam untul si dam la foc mic , adaugam si ciocolata pe care am rupt-o bucati si amestecam continuu pana aceasta s-a topit ; Dam la congelator 5-6 minute pana se raceste ; Dupa care amestecam crema de ciocolata cu frisca si mixam cateva minute.
Glazura : Luam o cratita in care adaugam margarina si ciocolata rupta bucatele , dam la foc mic , amestecand continuu pana ciocolata s-a topit si lasam la racit.
Pregatire : Luam o jumatate din blatul cu cafea si il ungem cu 1-2 linguri din crema de ciocolata , punem o jumatate de blat simplu , ungem cu crema , punem iar jumatate din blat cu cafea , ungem cu crema , punem si ultimul blat peste care turnam glazura de ciocolata . Ornam cu frisca la tub si bomboane colorate.