Prajitura de post cu cacao si stafide

de Gherca Daniela in Mancaruri de post, 28 Noi 2015 | 4779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte de soia
  • 2 cani zahar
  • 3/4 cana ulei
  • esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri cacao
  • 1 mana de stafide
  • bucati de nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu cacao si stafide:

Laptele cu zaharul, vanilia, uleiul si romul le mixam bine pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatu de sodiu si cacao si le adaugam treptat in compozitie.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava rotunda sau de chec unsa cu ulei si tapetat cu faina, iar deasupra punem stafidele care inainte le-am inmuiat in apa fierbinte cu putin rom si cateva bucati de nuca .

Dam tava la cuptorul incins pentru cca. 40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si o putem servi cu mare pofta chiar si intr-o zi de post, alaturi de un ceai sau cafea! Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu cacao si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

28.11.2015, 19:50

Bună pufoșenia!

mihaelar63 1

29.11.2015, 14:50

Am sa o incerc si eu . Multumesc de reteta

Gherca Daniela 1

29.11.2015, 15:34

Cu placere, Mihaela! Sper sa va placa la fel de mult cum ne-a placut noua!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie rapida de fasole manastireasca