Prajitura cu visine si bezea

de Julie in Prajituri, 12 Iul 2010 | 8235 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • o cana cu zahar
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 Kg visine

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 2-3 picaturi cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Pentru decor:

  • sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si bezea:

Pentru blat:
Batem bine albusurile cu zaharul,adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam compozitia si o nivelam bine.
Deasupra repartizam visinele ,fara samburi si scurse bine de zeama.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute.
In acest timp pregatim bezeaua.
Batem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie ,esenta si zaharul adaugat treptat.
Dupa ce au trecut cele 20 minute scoatem tava din cuptor si punem bezeaua .
Mai coacem prajitura inca 10-15 minute pana se intareste bezeaua.

Decoram cu sirop de visine.
Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele,amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa .

Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ela 1

12.07.2010, 20:54

foarte bine arata...

onuta 1

12.07.2010, 23:24

julie delicios tare.

Julie 1

13.07.2010, 09:22

Multumesc mult tuturor! Va servesc pe toate cu placere! Prajitura e o adevarata delicatesa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile dunarii"