Prajitura cu visine

de Constelatialeu in Prajituri, 16 Iun 2018 | 5935 vizualizari

 

Am vazut eu ca atot fost laudat Motanel cum ca nu stiu ce bunatate de praji cu visine  a facut si am zis sa vad cum sta treaba...Treaba e cam asa, el a avut 4 oua eu am avut 6 oua ( din alea mai micute, de puicute tinerele)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mai micute
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina ( mai plinutecu faina lingurile)
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf d ecopt cu sofran
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Visine proaspat culese cca 250 g
  • zahar farin amestecat cu faina pentru tavalit visinele
  • o forma rotunda de tarta diametru 26 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Mai intai am cules visinele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina amestecata cu praful de copt, amestecand incet de jos in sus cu miscari lente.

In forma de tarta asezam hartie de copt si turnam compozitia. Amestecam faina cu zahar farin si tavalim visinile pri acest amestec, apoi le asezam in forma. Dam forma de tarta la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. De preferat sa fie taiata rece, asta daca aveti rabdare, daca nu, rupeti din ea, nu o taiati cu cutitul asa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

23.06.2018, 17:32

Imi place mult!

mihaelar63 1

10.07.2018, 02:22

Ce faina si galbena-i puicuta , Pardon -prajitura

Sidy 1

11.07.2018, 07:14

Delicioasa, exact pe gustul meu ! Si de sezon...bravo !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa