Prajitura cu Ricotta

de - Andreea - in Prajituri, 14 Iun 2016 | 5037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina tip '00'
  • 200 gr Ricotta
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • 1\2 plic praf de copt
  • zahar pudra
  • 3 linguri cu ornamente ciocolata
  • ornamente colorate ( pentru decor)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Ricotta:

Punem intr-un bol ricotta impreuna cu zaharul si amestecam bine cu ajutorul unui tel ( sau putem folosi mixerul) .

Adaugam apoi ouale si amestecam in continuare. 

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei ( daca l-ati scos tarziu din frigider,il puteti topi la flacara mica ca apoi sa il lasati sa se raceasca) .Il adaugam il bolul cu ricotta si amestecam bine cu celelalte ingrediente. 

Punem apoi faina si praful de copt ,putin cate putin ,amestecand bine de fiecare data. 

La final adaugam cele trei linguri cu ornamente de ciocolata.

Tapetam o tava cu hartie de copt ,turnam compozitia ,niveland usor cu o lingura. Presaram zahar pudra si dam tava in cuptor ( incins in prealabil ) la 180 grade pentru 30-40 minute.

Presaram din nou zahar pudra si ornamente colorate si lasam tava in cuptorul stins,pana se raceste.

Feliem dupa preferinta si servim.

Pofta buna !  

 

 

TIPS-URI

1

Putem inlocui cele 3 linguri cu ornamente de ciocolata cu nuca tocata sau alune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango