Prajitura cu portocale

de luminita20_2006 in Prajituri, 4 Mar 2011 | 22333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • -100 gr unt
  • -150 gr zahar
  • -250 gr faina
  • -3 oua
  • 50 ml lapte
  • -esenta portocala
  • -colorant rosu
  • -praf de copt
  • Crema:
  • 300 gr smantana
  • -150 gr zahar
  • -1 plic gelatina
  • -zeama de la 2 portocale mari
  • -250 ml frisca
  • -3 portocale decor
  • Crema 2
  • -200 ml frisca
  • 70 gr zahar
  • -50 gr cacao
  • -100 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Blat:

Se mixeaza ouale cu sare apoi se pune zaharul, untul topit, laptele, faina, esenta de porocale , colorant rosu si praf de copt. Se toarna compozitia in tava se coace 30 min.

Crema

Se bate smantana cu zaharul, se pune sucul de la portocale . Gelatina se hidrateaza, se topeste, apoi se combina cu smantana. Frisca se bate si se combina cu smantana.

Crema 2

Se amesteca frisca cu zaharul, cacaoa, se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc se pune ciocolata rupta bucati , se amesteca pana cand se topeste. Se lasa sa se raceasca se da la frigider sa se intareasca apoi se bate cu mixerul.

Peste blatul,( in tava,)  racit si insiropat cu suc de portocale se pune jumate din crema 1 apoi crema 2 de ciocolata si restul din crema 1. Se taie felii de portocala curatate de coaja se pun peste prajitura apoi se face gelatina pentru tarte dupa instructiuni si se toarna peste portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide