Prajitura cu piscoturi si nuca de cocos

de Alinutza80 in Prajituri, 2 Mar 2012 | 9016 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat si crema:
  • 7 oua ,
  • 200 g nuca de cocos,
  • 200g zahar,
  • 200 ml lapte ,
  • 4 lg faina,
  • 1 pachet margarina pentru creme,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 200 g piscoturi 
  • Pentru glazura si decor:
  • 4 lg zahar ,
  • 3 lg lapte,
  • 2 lg cacao,
  • 25 g margarina pentru creme,
  • 50 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si nuca de cocos:

Blatul se pregateste asa:

Se bat albusurile spuma cu putina sare, pe urma se adauga 100 g de zahar. Continui sa bati amestecul foarte bine , pana se topeste zaharul. Se adauga 200 g nuca de cocos, se amesteca bine apoi se pun 2 lg de faina in ploaie. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la foc mic.

Crema se pregateste asa:

Se amesteca galbenusurile cu 100 g de zahar, 2 lg de faina, laptele si zaharul vanilat. Amestecul se fierbe pe o baie de aburi pana devine ca o ciulama. O lasi sa se raceasca si incorporezi in ea margarina pentru creme, frecata spuma.

Se aseaza blatul, peste el se intinde jumatate din crema, apoi se pun piscoturile inmuiate in putin lapte, iar peste ele se intinde cu atentie restul de crema.

Glazura se pregateste asa:

Se amesteca 4 lg de zahar, 3 lg de lapte, 2 lg de cacao si 25 g margarina pentru creme. Se fierbe la foc mic pana se topeste zaharul.

Glazura se toarna peste prajitura, iar pe deasupra se presara 50 g nuca de cocos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

COMENTARII (16)

Sim0na 1

03.03.2012, 20:20

Foarte bine arata!

Aurelia 07_07 1

03.03.2012, 20:32

Super bine arata

Alinutza80 1

04.03.2012, 11:35

multumesc frumos tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori