Prajitura cu nuci si dulceata

de LUK in Prajituri, 4 Ian 2011 | 6971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100gr unt
  • 40ml lapte
  • zeama de la o jum de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5 linguri de zahar
  • 350gr faina
  • ulei pentru intins foile si uns tava
  • 3 linguri de dulceata de visine
  • 4 linguri dulceata de piersici
  • 4 linguri de nuca
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si dulceata:

Se mixeaza ouale intregi impreuna cu untul lasat la temperatura camerei,zaharul,zeama de lamaie,coaja de lamaie si laptele.Se adauga treptat faina.

Se amesteca dulceata cu nuca.

Se imparte aluatul in 2.Se unge o tava cu ulei.Se intinde o foaie si se ruleaza apoi usor pe sucitor sa o asezam mai usor in tava.Se pune dulceata amestecata cu nuca.Intindem cealalta foaie si tot cu ajutorul sucitorului o asezam peste dulceata.Se coace la foc mediu,145de grade 40-50minute.

Se cerne deasupra zahar pudra cat timp este inca fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

LUK 1

05.01.2011, 11:40

Multumesc dragelor...Mena.si care mai doriti serviti va rog!

mirela0911 1

05.01.2011, 20:14

mai ai vreo bucatica si pt mine?

LUK 1

05.01.2011, 23:22

Mirela...in seara asta am dus ultimele bucatele la socrii..dar data viitoare iti pastrez o bucatica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca