Prajitura cu nuca si caramel

de Miha in Prajituri, 6 Ian 2012 | 6400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de lapte condensat indulcit
  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri ramase de la blat
  • 4 linguri zahar
  • 100 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si caramel:

Mai intai vom prepara caramelul, pentru care vom folosi 1 cutie de lapte condensat pe care o turnam intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Apa va trebui sa ajunga pana la nivelul laptelui. Daca apa scade prea mult in timpul fierberii se completeaza. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit.

Blat:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi cele 2 oua. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana blatul se aureste usor usor si este ferm la atingere.

Intre timp preparam bezeaua:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mxeaza pana spuma devine lucioasa si face tepi cand scoatem paletele mixerului.

Scoatem tava din cuptor, turnam deasupra caramelul, uniformizam usor cu o lingura. Punem si bezeaua cu nuca si o nivelam frumos si regulamentar. :))

Dam din nou la cuptor pana se rumeneste bezeaua.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]