Prajitura cu nuca de cocos

de Teo in Prajituri, 14 Mar 2010 | 25946 vizualizari

 

..este o prajitura foarte buna pe care am gasit-o acum cativa ani intr-o revista si pe care nu o mai facusem de mult...sper sa va placa si voua..

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g untura/margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • CREMA 1:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 250 ml lapte pt nuca de cocos
  • 2-3 linguri de gris fierte in 300 ml lapte
  • CREMA 2:
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 6 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet margarina
  • 1 ciocolata mica
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Blatul. Se amesteca faina, praful de copt si untura, se adauga zaharul, cacaoa, oul, laptele si se framanta aluatul.

Crema 1. Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se amesteca nuca de cocos cu laptele si se fierb la foc mic cat sa dea intr-un clocot, se da compozitia deoparte. Se lasa la rece, apoi se adauga in albusuri si se omogenizeaza. Ca sa nu se faramiteze nuca de cocos, se fierb 2-3 linguri de gris in 300 ml lapte, apoi se omogenizeaza cu nuca de cocos.

Impartim aluatul in doua, intindem prima parte, apoi asezam crema de cocos (crema 1); asezam a II-a foaie, pe care o intepam cu furculita si dam prajitura la cuptor 40 min.

Intre timp pregatim crema 2.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, laptele si se pune pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu margarina.

Dupa ce s-a racit prajitura se aseaza crema 2 si deasupra se rade nuca caramelizata, nuca de cocos, ciocolata.

TIPS-URI

1

Pentru ca nuca de cocos se frimitureste in crema de albusuri trebuie neaparat sa o amestecam in cateva linguri de gris sau budinca fierte in 300 ml lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mariana1978 1

26.09.2013, 13:12

nu e prea multa faina pentru 2 foi?
eu am incercat-o,dar mi-au iesit f aiurea foile

Teo 1

26.09.2013, 19:04

Mariana,este suficient 500g faina!

adisor 1

26.09.2013, 21:50

prea multa faina,nu merge..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)