E prima data cand fac o prajitura cu morcovi si va spun cu mana pe inima ca e una din cele mai delicioase prajituri! De mult timp aveam in plan sa incerc morcovii in retetele de prajituri si acum le-a sosit randul :D Textura sa este pufoasa si poate fi combinata cu orice va place: gem, dulceata sau orice creme va plac....eu i-am facut o glazura de ciocolata.
Ouale le batem sau le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.
Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.
Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara si o turnam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a mixerului.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptor la foc mic pentru aprox. 40-45 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata. O scoatem din cuptor si o lasam la racit apoi o imbracam cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.
Glazura: Topim 80 g ciocolata si amestecam cu laptele (se pune laptele treptat pana cand se leaga cu ciocolata topita) iar 20 g de ciocolata o dam pe razatoare.