Prajitura cu mere si sos de ciocolata

de lia maria in Prajituri, 20 Dec 2010 | 6467 vizualizari

 

O prajitura pufoasa, aromata si ciocolatoasa, by Miha cu foarte mici modificari. Pup cu drag si multumesc.

La multi ani Bucataras !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 150g faina
  • 1 praf copt
  • Esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Sosul de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50g unt
  • 200ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si sos de ciocolata:

inspiratie de aici  

Albusele le batem spuma tare cu zaharul, ca pentru bezea. Incorporam galbenusele pe rand, apoi in, fir usor, uleiul amestecat cu apa si la urma faina cu praful de copt.

Merele le curatam, le taiem in felii, presaram zahar si scortisoara peste ele.

Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra aranjam feliile de mere.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35’.

Pentru sos, intr-o craticioara, amestecam cacaoa cu zaharul si desfacem cu apa. Punem la foc si cand incepe sa fiarba, adaugam untul . Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi lasam sosul, la racit.

Prajitura rece, se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata deasupra.

Pofta buna!


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire